Raya BITS

Assalamualaikum w.b.t.

Walaupun tiada bersama semasa majlis berlangsung, saya mahu abadikan kenangan ni di blog saya..😉

Copy paste from Hatiku Bermunajat 

Friends, here we go! 

BITS Raya

Selamat menyambut hari kemerdekaan yang ke-55…Google publish gambar bunge raya pada main pagenya sebagai meraikan usia kebebasan negara kita yang ana kira sudah agak tua…sekejap tadi, ana terbaca satu quotation yang menarik…katanye lebih kurang begini “freedom is not doing whatever you want to do, freedom is doing right thing according to Al-Quran and Sunnah without fearing other people” sambil angkat tangan tunjuk no 1. Macam gambar bawah ni..

Hari ini, tidak bercadang untuk bercerita tentang kemerdekaan sebab UTP dah hantar 2 3 bas ke Stadium Bukit Jalil untuk himpunan mahasiswa sempena hari merdeka…Bukan main semangat sek-sek dio pakai baju merah menyala…Mahasiswa agen pengubah negara 1 Malaysia 1 Matlamat 1 Tekad..Radio pun sedang hangat memainkan segala jenis lagu berjenama merdeka..khabarnya Lunch di Stadium makan KFC dan McD..Siap ade pop kuiz lagi [ ade paparazzi update kat FB]Cerita yang lebih menarik hari ini ialah batch BITS stand for ICT & BIS July 08 buat majlis makan-makan sempana hari raya Aidilfitri. Untuk julung-julung kalinya diri ini menjejakkan diri ke program Bits. Maaf ye kawan-kawan, sebelum ni selalu nak datang tapi selalu bertembung dengan pelbagai aktiviti lain. Invitation majlisnye bermula seawal 8.30 pagi.

“sungguh ke depa ni nak buat awal-awal pagi ni”
“pagi-pagi tak panas kot, yela tempatnya kat oval park UTP tengah padang tu”

“oo”
“kne bawa payung sakali ni”
“bawak-bawak”Pagi-pagi usai solat subuh berjemaah dan tazkirah ringkas di common room V5, dapur rumah kami kecoh. Chef Arina dan kepit idungnye sedang beraksi. ^_^ ape lagi, lipat telekung, sing-sing lengan baju, tolong skali uli tepung pulut. Ada yang semangat iron baju raya, yang tak berbaju raya iron baju tak raya, yang ade baju raya pula takde tudung raya..so pakai tudung sponsor =_=” …yang lain mencari kemera DSLR yang boleh dipinjam untuk merakamkan wajah ceria kanak-kanak tahun akhir ini. 8.50 Pagi dua kereta terpacak di parking oval park.

“mana semua orang” masing-masing dah merungut
“diorang baru bangun tidor” kata si penganjur
=_=”” dah dijangkakan

Tidak lama kemudian satu persatu sampai….then let those pictures tell the rest

kami antara orang yang paling awal sampai..
photoshot area jambatan V6 ^^
 
 tidak lama selepas itu, amoi-amoi kiut ni pun sampai
yang oncall ni interframe amoi..sorry =_=”
 
 makanan yang berkhasiat dikala exam week
ada juga nasi impit kuah kacang
tapi sudah lenyap ke dalam perut2 yang tidak diketahui
 
warganegara Malaysia yang beraya dikala exam week
[kecuali beberapa orang tetamu negara jiran]
Aktiviti sebelum penutup
ucapan selamat dan maaf bermaafan bersama kengkawan
Selamat Hari Raya
Selamat Bergraduasi
bergamba dengan cikgu HOD CIS Department, Dr.Fadhzil 
ambil berkat untuk paper last 6hb nanti..i’allah A
I really admire his brown CR-V…boleh test drive??

Ada banyak kemere time ni
so ade banyak gambar..
facebook  mari

Mari berkasih sayang! 
“Sayangilah, kamu akan disayangi!”🙂
 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: