Family: It’s so colourful!

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang

Assalamualaikum w.b.t.

Today, I want to share something about colour..

Colour? Why colour?

Erm.. because it’s colourful! Cam gambar kat atas tu.. colourful kan? Subhanallah.🙂

****

Pejam celik, pejam celik.. Waktu berlalu, musim berlalu, usia pun berlalu.. Tinggal beberapa bulan lagi hidup saya di alam kampus. If tolak dengan waktu tidur, waktu makan, sembang2.. rasanya berbaki beberapa hari saja lagi untuk diharungi di sini.

I’ve learnt a lot. Yup, I’ve learnt a lot.

One thing that I will remember after the day of my graduation, is FAMILY.

Why family?

because family developed myself to be a person yang berjiwa besar, tidak mudah mengalah, sabar, bersangka baik dan banyak lagi. (Ok ini lucu, sebab tetibe mix english melayu)..

Dalam family, banyak warna warni yang saya lihat dan saya alami. Dan sebenarnya warna warni itu yang cantik. Sangat cantik. ^^

Pagi tadi, saya melihat seorang anggota keluarga dalam family saya mengorbankan sesuatu untuk anggota keluarganya yang lain. Bukan senang nak bagi, BB kot.. but that’s it, bukti cinta dan kasih sayang dalam family.

Dalam family, memang berlaku perselisihan, salah faham, pergaduhan, perdebatan dan apa2 sahaja istilah yang seumpama dengannya. Tapi, itulah yang manis. Yang akan dikenang..

Kata orang-orang dulu, air dicincang takkan putus.

Kalaulah dengan ujian-ujian itu yang membuat kita lebih tabah, yang membuat kita lebih tegar.. dan dengan cara itu Allah mengajar kita erti kehidupan, terimalah ia dengan jiwa yang kental. Tak mudah tapi xmustahil untuk dilakukan.

Kadang-kadang terasa hilang semangat nak bergaul dengan family sendiri. Ingatlah, family ni yang mengutip membesarkan kita dengan belas kasihan yang Allah kurniakan. Kalau xde family, kat mane la saya sekarang.. Mungkin ada di mana-mana tempat yang menjadi kemurkaan Allah. Bersyukurlah kerana family membawa saya lebih dekat kepada Islam.

Ok, that’s all about family. Bila saya duduk jauh nanti, I will miss you my family. Take a good care my dearist.🙂

Ok itu family saya. Anda pula bagaimana?

Salam kasih sayang🙂

One thought on “Family: It’s so colourful!

  1. After research a couple of of the weblog posts on your web site now, and I truly like your means of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site list and shall be checking back soon. Pls take a look at my site as nicely and let me know what you think.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: