Beginning of 2015.

Now, I am so excited and really happy to install this apps!  Ok, dah boleh update blog dari my mobile phone je, tak perlu susah susah buka laptop. Noob kan baru tahu?😛

image

Walaupun end of 2014 berakhir dengan kebahagiaan yg sementara and early of 2015, permulaannya kembali perit.. I’ll make sure the rest of the year will become meaningful to me insyaallah.❤

I'll added some added values to myself and fulfill some wishlists!

1. Belajar jahit! I'll make sure my future soulmate takkan rasa rugi mengahwini saya. Ok? Despite sekarang semua benda pun dah mahal, saya insyaallah berjanji pada diri sendiri untuk memudahkan keluarga saya akan datang dengan MENJAHIT sendiri.. Amiin. So future 'abang', no worries.. Your future wife akan belajar sungguh2 k.. Kelas start on Mac! Ops, tapi kan kene belajar memasak juga nih.. :')

And mana tahu bole mulakan bisness ambil upah jahit kan.. Duduk rumah, sambil goyang kaki (errr goyang mesin la).. Jaga suami dan anak, duit pun masuk.. Wahh.. Haha. Insyaallah amiin. Doakan~

2. Aiming for Redang Island! Insyaallah bulan 5 ni.. Dah lama sangat meluap rasa rindu nak ke pulau atau pantai. Kali ni, saya tak kesah pergi sorang, janji tercapai hajat.

Tenangkan fikiran.. Finding some activities macam snorkeling, lihat ciptaan Tuhan! Tak sabar rasa nak tenangkan fikiran yg mengalami keserabutan. Hati pun kekecewaan yang amat.. Haha. Tapi.. Allah Maha Tahu. So nazihah, just chill k🙂

3. Alhamdulillah gaji dah naik with workload yang meningkat. Bersyukur untuk itu, tapi still have to perform better. Saya suka kerja saya sekarang, simple yet meaningful. Simple yet I know what exactly I am doing. Simple yet I am happy to see all the customers happy.

Gain as much knowledge as you can, nazihah. Gain as much trust as you can.. Satu masa awak pergi, orang akan kenang budi baik awak sampai mati. Amiin insyaallah.

4. I need to have more saving for the future! Walaupun takde plan lagi nak kawen buat masa sekarang, still need to have proper budget plan. At least by now, dah ada Prudential Takaful BSN (baru2 ni masuk hospital sbb denggi and alhamdulillah dah ada takaful).. Jadi alhamdulillah tak susahkan parents bayar bill hospital yang nak cecah 5k. Dalam hati, 5k ni bole buat kenduri kawen! Hahaha. Tak pun, buat beranda kat rumah mak tu.. Huhu.

So ok back to the topic. Even dah ada kereta, it is liability pada zahirnya.. Batinnya? ðŸ˜› Kui3.. Insyaallah pahala akhirat niat nak bantu family tu nazihah.. Amiin.

More saving need for investment in the future.. Rasa nak beli emas sikit2 dulu for some portion and buat simpanan di bank for some portion. Semalam ada buat tapi rasanya on the surface je. Maklumlah tak berapa pandai, so buat mana yang rasa nak buat je.

Hurm~
… Tiba-tiba nazihah kembali menulis kan?

Coz you know I am quite secretive and reserve? I only sharing stories to whom I trust.. And to gain that trustworthy, I really need time. Back then, ada seorang.. Tapi saya dah hilang orang itu.. Jadi, saya mengadu lah kat blog yang dah lama tinggal ni.. Kih3. Minta maaf ni, jangan merajuk dengan saya..😉

Apapun, new life and new challenges are coming. Be that strong girl nazihah.. Jangan mudah sangat menangis, jangan lemah sangat k..

Insyaallah everything will be alright. Kau ada Tuhan. Jangan buat sesuatu yang buat Tuhan kau murka. Ok dear?🙂

May your wish come true! Amiin.

p/s: dear person in me, stay strong juga ya.. I know you face a lot of challenges too kan.. But know that, my pray n my support always for you.. Walaupun dalam diam. ^_^

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: