180 degree of change

Ada seseorang beritahu saya, seminggu lepas.. ‘Saya dah lain, awak pun dah lain nazihah.. Mungkin pengalaman hidup kita masing-masing menyebabkan kita jadi seperti sekarang..’ ‘Awak bukan nazihah yang saya kenal dulu.. Nazihah dulu saya respect.. Awak kuat walaupun saya tak tahu mana awak dapat kekuatan tu..’ ‘Nanti awak duduk duduk, awak fikirlah apa yang awak […]

Beginning of 2015.

Now, I am so excited and really happy to install this apps!  Ok, dah boleh update blog dari my mobile phone je, tak perlu susah susah buka laptop. Noob kan baru tahu? 😛 Walaupun end of 2014 berakhir dengan kebahagiaan yg sementara and early of 2015, permulaannya kembali perit.. I’ll make sure the rest of […]

what & how

Assalamualaikum w.b.t Hati meronta-ronta mahu menulis. Walaupun keletihan baru tiba di rumah, Allah bagi kekuatan untuk menekan-nekan papan keyboard malam ini. Ringkas sahaja hari ini. Selalunya kita selalu mengeluh. Bila ditimpa ujian dan cabaran, hati sering mengeluh, mulut pula tidak kurang lagaknya.  ‘Kenapalah jadi macam ni? kenapalah jadi waktu sekarang pula? kenapa dia tu tak […]

Hati yang mati

Assalamualaikum w.b.t Tergerak menulis tentang ‘hati yang mati’ hari ini, sedikit sebanyak berdasarkan pengalaman sendiri. Ya, saya pernah mengalami gejala-gejala hati jauh dari Allah, terasa hati tiba-tiba kosong dan seumpama dengannya. Jadi terasa ingin berkongsi bagaimana rasanya hati yang kosong dan bagaimana kita menyedari dan menanganinya. Saya bukan seorang ustazah, jadi ambillah mana yang baik […]

Where do you want to go?

Assalamualaikum w.b.t Tidak pasti ke mana arah harus dituju. Where do you want to go, Nazihah? Where will be your path? Where you want your career to go? Ada seorang sahabat saya berkongsi dan mencadangkan untuk saya menjawab tiga persoalan terlebih dahulu. Ia mungkin membantu saya mencari dan memahami tentang apa yang saya mahu sebenarnya. […]